ClearSense förlänger framgångsrikt avtal med Google

2 oktober, 2015

Det har onekligen varit en spännande och föränderlig resa för företaget som kanske mer är känt hos gemene man som fd Lokaldelen. 

Sedan 1943 har vi levererat telefonkataloger till svenska hushåll, men senaste åren har företaget sadlat om och går numer under namnet ClearSense, som idag är ett av de ledande lokala sökföretagen i Sverige med söksajten clearsearch.se innehållande adresser och telefonnummer till företag och privatpersoner. Produktportföljen består idag främst av digitala marknadsföringslösningar, såsom AdWords, hemsidor och sökmotoroptimering.

Google Premium Partner logo

Google AdWords Premium Partner

Under sommaren har ClearSense, med huvudkontor i Halmstad, förlängt och fördjupat det framgångsrika avtalet med Google™ som tecknades för drygt två år sedan, 2013, året då Google ”kom till stan”.


I och med samarbetet bibehåller ClearSense en stark position och tillhör fortsatt en exklusiv skara företag som kan titulera sig Premium Partner för Google AdWords™ i Sverige. Som Google AdWords Premium Partner erbjuds kunder smarta digitala marknadsföringslösningar och företaget som certifieras till denna nivå kan utnyttja direktkontakten med Google och få hjälp av olika slag: företagsledning, teknik, försäljning, marknadsföring, redovisning och partnerhantering. 


”Våra Google Adwords Premium Partners möter Googles högsta krav på kompetens, transparens och kundsupport. Dessutom har de genomgått omfattande Google-utbildningar för att säkra att de levererar Googles marknadsföringsprodukter till små- och mellanstora företag med hög kvalitet” säger Jonas Hernlund, Head of Channel Sales/Partnerships Nordics at Google. Kombinationen av moderna produkter och den seriositet det innebär att vara strategisk partner till Google har gjort att många företagare genom ClearSense fått möjlighet att prova vilken effekt Google AdWords kan ge dem. Detta har i sin tur medfört framgångar för ClearSense som under de första två åren som Premium Partner bla tilldelats priset som snabbast växande nya parter vid Googles årliga prisceremoni.


För ClearSense har de första åren med Google även medfört utmaningar i form av att hitta kvalificerad personal, både vad gäller säljare av produkterna samt Campaign Managers som säkerställer att kunders kampanjer på Google levererar optimalt. Tålamod är nyckeln för att hitta rätt personer. Under hösten 2015 ges alla anställda på ClearSense, bla med stöd från Google, möjlighet att certifiera sig inom Google Adwords. Kompetensutveckling som efter individuella studier ger personalen möjlighet att visa upp sin expertis genom att klara ett par omfattande prov och därmed förtjäna sin certifieringsstatus. Välinvesterad tid som kommer både företaget och dess anställda till godo.

Robert Lindell

Robert Lindell 

Head of Marketing and Support

Tillbaka till nyheter