Google på besök hos Premium Partner för att coacha säljare i Halmstad

28 oktober, 2015

Förra veckan hade ClearSense besök av Jonas Hernlund, Head of Channel Sales/Partnerships Nordics at Google. 


På förmiddagen träffade Jonas vår produktansvarige Johan Wiktorsson och diskuterade bland annat vår försäljning av AdWords under kvartal tre. Under dessa tre månader lyckades ClearSense uppnå de mål som vi som Google Premium Partner hade uppsatta. Tillsammans lades även en plan för vilka aktiviteter vi, tillsammans med Google, ska genomföra under kvartal fyra. 


I den långsiktiga planeringen bestämdes en strategi för 2016, hur vi som företag tillsammans med Google ska kunna hjälpa små och medelstora företag att ta klivet till digital marknadsföring. 


Efter lunch träffade Jonas även våra säljare, de som dagligen talar med kunderna. Han berättade att Norden är den starkast växande marknaden och att ClearSense gör ett mycket bra jobb. Vårt gemensamma mål är att ClearSense ska bli Googles största partner i Norden, gällande produkten Google AdWords. 


Jonas pratade även om den AdWords-certifiering, som vi arbetar med på ClearSense. All personal har möjlighet att certifiera sig och Jonas poängterade hur viktigt det är, både för företaget och för individen. Vårt förtroende hos kund ökar, då vi har bevis på att vi är kunniga på att välja rätt AdWords-lösning för varje enskild kund. 

– Det är verkligen en wow-känsla för säljarna att nordenchefen för Google är här och berättar om vårt samarbete och avtal samt att de har valt oss av en anledning, säger försäljningschef Helen Johansson-Milovanovic. 


Jonas avslutade med att tala om hur marknaden kommer att se ut om 3–4 år samt om planerna för YouTube-annonsering.

Jonas Hernlund från Google på besök hos ClearSense i Halmstad.

På bilden syns Johan Wiktorsson (produktansvarig), Jonas Hernlund (Google), Maria Thorén (säljare) och Helen Johansson-Milovanovic (försäljningschef).

Eva Kjellgard

Marketing Assistant, ClearSense

Tillbaka till nyheter